Western Ghats School back to all projects
Western Ghats School
The design blends sustainable architectural concepts with the serene and sylvan setting amidst the Western Ghats. The peaks are a source of inspiration and the undulating terrain enhances the learning experience at the school. The architectural process involved interesting elements such as Living Labs and open areas that create a secure activity zone. The double height plaza becomes a venue for all extra-curricular activities and school gatherings. The picture windows with landscaping for the classrooms ensures well-lit oxygen rich cool comfortable learning spaces.

The school design incorporated several elements of sustainable design. Rain water harvesting systems using chains and planter boxes form an interesting learning experience for the students. Architectural elements like light shelves are introduced to reduce heat and glare.
Top