Vicenza Highlands back to all projects
Vicenza Highlands
Vicenza Highlands
Vicenza Highlands
Vicenza Highlands
Vicenza Highlands
Vicenza Highlands
Vicenza Highlands

Location: Vadodara, Gujarat, India

Project Work Status: Completed Projects

Client: Pawan Group

Project Duration: Jun 2007 - Sep 2008

Designed as a hi-comfort living society for well-to-dwellers of the region, the campus houses individual residential units for about a thirty families. Centred on the concept of fusing Indian traditional living with the most contemporary design facets, Vicenza Highlands contains individual residential units and a clubhouse, whilst the structure of the gate and clubhouse roof act as sculptures catching the users and visitors attention. An important project of Uneven's early career that helped the firm to gain recognition through competition awards, Vicenza Highlands is grounded as one of the early projects in the developing area of Vadodara, for the settling communities that seek a home in the most modest way of living.

The design of the property reflects the magnificence of affluent dwellers. An arrangement of residential units on a spread of 3,00,000 sq.ft area, the campus encompasses thirty 4 BHK residential units, each of 6500 sq.ft area and a clubhouse that addresses swimming pool, gymnasium, library, various other indoor games and convenience facilities. The planning focuses on communal living through most viable spatial organisation of the entire society, centred on the concept of creating common spaces that are shared by more than one family.

The township being located in hot-humid climate, these pocketed gardens, in turn, make sure of the ease of wind circulation that allows the structure to breathe. The basics of ventilation and climate control are further taken care by designing simplistic openings and the verandahs that are overlooked from the floors above. Careful spatial arrangement inside the house is maintained, as the public and private spaces are planned as separate zones. Though the adjacent units share a common space, the individuality and privacy of owners in maintained.

Top