Valkas House back to all projects
Valkas  House
Valkas  House
Valkas  House
Valkas  House
Valkas  House
Valkas  House
Valkas  House
Valkas  House
Valkas  House

Project Work Status: Planning Phase Projects

Designed for a heavily wooded slope, this house was conceived with minimal earth works and a structure entirely in steel. The principal living room would pop out above the tree canopies along with its terrace to gaze at the bend of the river it sits on.
The belly of the house will cradle a small clearing which will house a swimming pool.
All sleeping spaces were continuously lined with thin single leaf shutters to blur the connection with the green outdoor. The ensuite baths are treated as spaces open to sky and the elements.
The aim here was to camouflage the body of the house like a predator amidst the woods.
Top