Todi Mill Social back to all projects
Todi Mill Social
Todi Mill Social
Todi Mill Social
Todi Mill Social
Todi Mill Social
Todi Mill Social
Todi Mill Social
Todi Mill Social
Todi Mill Social
Todi Mill Social

Location: Mumbai, Maharashtra, India

Todi Mill Social is an attempt at a humble design intervention into the forgotten, but fabulous defunct Mathuradas mill land complex of the 1920's in central Mumbai; the sloping roofs tagged with huge heights to impress; now interject with ample skylights flooding the space with abundant natural light. A bare metal loft housing the customisable work areas along with miniaturised wireframe installations of the space itself houses the conference zone. The lower floor accommodates the bar looking over the booth seats and the raised platform which serves as a relief to the otherwise large floor plate, doubling up as a podium during live performances. The burnt out elements used as seats and dining planes add subtle but strong expressions to the era experience. The volume bounded by bare brick walls, flanked by natural greens peeping onto the old wooden black stained windows and ventilators which grow to be as dynamic as the industrial light fixtures washing the darker areas. The original century old robust steel columns at the periphery, make way for the entrance through a dim-lit bright orange shipping container. The linear open courtyard at the rear peeps into the main space through the bar ledge, making room for informal conversations. Galvanised iron sheets, the chain linked railings, customized metal doorways and the folded metal plate staircase, all against a backdrop of raw concrete add to the unmistakable identity of this space. Todi Mill Social speaks out oodles of information to those who sit by and lend an ear.
Top