The Wall School back to all projects
The Wall School
The Wall School
The Wall School
The Wall School
The Wall School
The Wall School
The Wall School

Location: Hubli, Karnataka, India

Area: 50000 Sqft

Project Completed: 2014

The design for the school is planned to break the prototypical identity associated with schools in the region. The overpowering magnificence norm of school buildings that is typically seen is toned down to one which comprehends the current era. The nursery, primary and secondary schools are woven together around the central green pockets. The interpersonal contact between the students is an important factor in the design, which is achieved through various hierarchies of interaction spaces. The premise is designed to be safe and close knit yet completely flexible creating an encouraging and interactive environ.

The landscape is set to create a natural and productive environment where the learning can be extended to the outdoors making the students sensitive to ecological factors by maintaining the biodiversity of the campus. The structure also responds to the climate, reducing the dependency on mechanical sources for ventilation making it an energy efficient building.

Awards:

IIA Young Architects Awards 2015

Artists In Concrete Awards Asia Fest 2015-16

Top