The Fab Un-Rounds Factory back to all projects
The Fab Un-Rounds Factory
The Fab Un-Rounds Factory
The Fab Un-Rounds Factory
The Fab Un-Rounds Factory
The Fab Un-Rounds Factory

Location: Mumbai, Maharashtra, India

The facade interacts interestingly as an interior experience too, where it treats the quality of light coming into the building, and frames all the views looking out of the work floors. An interesting feature designed into the workfloor were areas of meeting, for different departments to converge. These were demarcated by large folding lamp-like elements, to create open interaction formats for craftsmen and management, designers and sales people to converge on various work related issues to streamline their work and address emerging issues The workfloors and workstations were also customised as per our feedback from craftsmen from the various departments, after a detailed audit of their desks and work lighting. The similar convergence areas also exist across floors to encourage interaction amongst departments, which are traditionally very disparate. The open terrace was conceived of as an inspiring oasis for the design activities, with an activated landscape and cutaway meeting areas for designers and clients to discuss ideas in a non-factory like environment. Designer workstations that open out into the outdoor areas allow for a day-washed experience, and a pleasurable and inspiring environment for creative activities. Details of the design floor, with stick-out partitions that stitch up the insides and outsides of the design floor, as partitions outside and storage inside. The large folded lamp installations on various floors allow for a coded language of interactive spaces, which symbolise a more progressive hierarchy-less culture Details of the factory were heavily inspired by the cuts of diamonds. We found the complex cuts created interesting geometries to stitch up various services in the ceilings, and integrated our services plans nicely. The main focus of the Fab Un-Rounds Factory office fit-out was to create an Un-work like environment, conducive to progressive work-flows, more interaction between departments, and various inspiring and cutaway spatial experiences within the factory building, to achieve their business and organisational goals better.
Top