The Church Street Social back to all projects
The Church Street Social
The Church Street Social
The Church Street Social
The Church Street Social
The Church Street Social
The Church Street Social
The Church Street Social
The Church Street Social
The Church Street Social
The Church Street Social
The Church Street Social

Location: Bangalore, Karnataka, India

Project Work Status: Completed Projects

The Church Street Social Our cool new co-working space in Bangalore The Church Street Social was conceived of as a bright happy all-day co-working environment for the emerging young professionals in Bangalore, a space for creatives to meet and share ideas, and create projects together. We conceived of a large open-plan space, where there are clear lines of sight, to encourage social interaction amongst guests, with a large communal table, to enable meaningful collisions between guests at the Social The Social was designed to be down and dirty, with a casual informal repurposed air, yet had elements of funk and subculture. We used stencils and graffiti to create much of the ambience. The Social was a collaborative project with Daku Graffiti from Delhi. The Large communal table at the Social forms the main feature in the centre of the Restaurant area, creating a large 30' long installation. By placing the communal table in the centre of the Restaurant, the idea was to encourage maximum usage for this social format. The Bar was designed to be a large cabinet of curiosities, populated with a ton of paraphernalia and interesting objects, old books and other interesting odds and ends. The Bar also created large storage for the all-day operations. As the evening descends, the Social takes on a moodier more intimate vibe, with the all-day work atmosphere making way for an active and buzzing bar, with interestingly curated music and local bands performing. The Night lighting at Social kicks in to create a fun buzzy bar atmosphere for the young crowds at the location, and sets the stage for an active high-energy bar operation. We used various elements to create the informal vibe, with large chains to hang bags, and exposed wiring details. Graffiti tags form a large part of the wall decor at The Social, contributed by Daku and local artists from Bangalore. We created the base layer of the site to be a blank canvas for the emerging art to occupy.
Top