The Channel V Studio back to all projects
The Channel V Studio
The Channel V Studio
The Channel V Studio
The Channel V Studio
The Channel V Studio
The Channel V Studio

Location: Mumbai, Maharashtra, India

Project Work Status: Completed Projects

We worked in various quirks and eccentricities at the new [V] Studio Channel [V] decided to create their own new studio in a derelict warehouse in Saki Naka (an industrial suburb of Bombay). We were asked to re-design the entire building so as to reflect their eccentric brand identity. Since budgets were tight and the building enormous, we decided to draw out simple plans and instead upgrade material finishes and surface treatments going with large murals both inside and outside. Since the empty studio spaces required elaborate sets for even small shoots, every space in the facility (like the make-up rooms, toilets, outdoor areas) was designed to double-up as a shooting or backdrop location. As a result, most of the spaces were themed with special narratives about everything in them. The bold tiger-stripe wall mural on the building was aimed at instantly differentiating it from the surrounding Industrial area, and to carve out a uniquely [V] identity The Main gate of the Studio, custom fabricated to further it's whacky ideology Murals designed throughout the building built in weird corners into the navigational experience. We worked on a mix of mythology and urban hipster culture as content for the illustrations Eccentric built structures peppered the site, for use as potential shoot locations for various emerging show formats, to save on location budgets for their production teams Various sub-spaces were tackled in strange thematic interventions, including the barber-shop styled green rooms and lounge areas. A Hairball chandelier decorated the Studio space outside the changing rooms. The non-linear furthering of the trademark [V] eccentricity was the main objective of our installations
Top