Supremus Powai back to all projects
Supremus Powai
Supremus Powai
Supremus Powai
Supremus Powai
Supremus Powai
Supremus Powai

Location: Powai, Mumbai, Maharashtra, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 3,80,000 Sq.Ft.

The client brief was to create an office building will stand out in the industrial neighborhood as well as accommodate a Public parking component of 200 cars. The design aims to achieve that by creating a layer of stone facade on the office tower. This stone cladding has a random pattern which camouflages the scale of the parking levels as well as structural oddities which arose due to the asymmetric structure requirements. This stone cladding provides depth and shading to the office windows. The building section takes advantage of the site topography which as a 10 m level difference to sandwich a public parking program between the office parking levels and the office floors. The stone cladding is a rain screen detail which creates a buffer against the elements as well as reduces the glazed surfaces and heat gain while allowing natural light into the interiors. Due to the tightness of the plot the roof of the parking program is used as a landscape level with a caf. Offices at this landscape level have private attached green pockets.
Top