Stratford Kiosk Competition back to all projects
Stratford Kiosk Competition
Stratford Kiosk Competition
Stratford Kiosk Competition
Stratford Kiosk Competition
Stratford Kiosk Competition
Stratford Kiosk Competition
Stratford Kiosk Competition

Location: London, Newham, United Kingdom

Project Work Status: Competition Projects

Project Completed: 2010

In view of the 2012 London Olympics, the competition brief asked to design a pavilion and kiosks in the Meridian Town Centre of Stratford which would create a striking symbol for the town centre as well as serve as a meeting point for visitors arriving at Stratford via public transport.

The designers' response to the problem was a linear "Pavilion" which provides a significant architectural intervention in the surrounding urban fabric.

Three materials were chosen to define this - A Curled Wooden Canopy, A Concrete Barrier Wall and a Glass Enclosed Cafeteria.

The deliberate use of timber, preferably recycled from railway sleepers or other uses, serves to provide juxtaposition to the steel buildings and structures that are located around the pavilion.

The linear modeling of the Pavilion interweaves these three materials into a sculptural form that invites curiosity and welcomes visitors.
Top