Splice back to all projects
Splice
Splice
Splice
Splice
Splice
Splice
Splice
Splice
Splice

Location: Bangalore, Karnataka, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 2500 Sq.Ft.

Team: Smaran Mallesh, Narendra Pirgal, Vikram Rajashekar, Rejin Karthik

The commercial complex was to sit on a tight corner site measuring 25"x 100". Typically the commercial complex as a 'type' is conceived as a generic glass box or clad with standard materials like ACP, the consequence of such surface articulation results in cliched products. Keeping identity and experience as our core issues we conceived an envelope that questions this very cliche of an inert glass box.

By altering the conventional wall section, i.e. the typical floor, sill and lintel heights and constantly varying them along the length of the building the intention was to alter the horizontal reading of the elevation. The building envelope was also not just conceived as a two- dimensional flat surface but as a three dimensional composition of trapezoidal objects stitched together by a graphic recess that runs across the building. These tectonic strategies not only establish a new identity for the building, but also alter perception and thereby spawn a new visual experience.
Top