Siddiqi House back to all projects
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House
Siddiqi House

Location: Bangalore, Karnataka, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 6,900 Sq.Ft.

Client: Anwar & Kiki Siddiqi

The Siqqiqis , who shuttle between London and Bangalore wanted a home with clean linear lines, lots of light and air, as well as adequate wall surfaces to accommodate their ever growing collection of contemporary art.

The house set on an 8000 sft plot, west facing in orientation, uses deep verandahs to its advantage . The living room spills out into a large 15 ft deep verandah which becomes a well used semi outdoor living and dining space for most months in the year.

The master bedroom suite on the ground floor accommodates a lounge area, a corner desk arrangement facing the garden , and the bedroom with an en-suite walk-in wardrobe and bathroom.

On entry into the house , two large monoliths of local sadharhalli stone act as dividers between the foyer, dining and living rooms. The hand chiseled stone is further used on the front elevation , as well as on the western side, adjoining a shallow water feature and juxtaposed against a yellow ochre wall.

A polished beige Marble flooring in the main public spaces is offset with hand troweled polished cement floors on all terraces and verandahs and the warmth of teakwood on the door and windows.

Vertical timber slats form an exciting design language , forming railings on the terraces as well as acting as vertical privacy screens from the neighbors.

Each of the bedrooms on the lower and upper levels are able to step out into their own generous verandah thus allowing for sufficient cross- ventilation and natural light right through the house.

Top