School In Bangalore back to all projects
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore
School In Bangalore

Location: Bangalore, Karnataka, India

Project Work Status: Completed Projects

The school complex consisted of a three storied building and an already erected network of columns and beams. They needed a kindergarten section and an auditorium within the incomplete structure, with a floor for the high school section above.

We began by opening up the roof at the intersection of the school building and the incomplete structure to serve as a light well, a ventilation shaft and a greenspace - that would be shared by all. The indoor garden at the first floor became an interesting tool introduce gardening to children.

The auditorium had to be a multi-purpose hall, with functions that needed varied amounts of light. For this, we lined it with a double skin. The double skin was punctuated by a series of staggered slits which allowed indirect sunlight in. It was an exercise of subtraction of light until an optimum level is achieved .The auditorium is not air conditioned. So with the windows closed, the slits act as air vents, also making it a well lit hall when open.

The high school section was added above this configuration with a sloping RCC roof and a skylight at the upper most level in line with the cutouts created below. Vents at the highest point create a mild draft through the light well.
Top