Residence For Gawande back to all projects
Residence For Gawande
Residence For Gawande
Residence For Gawande
Residence For Gawande
Residence For Gawande
Residence For Gawande
Residence For Gawande
Residence For Gawande
Residence For Gawande
Residence For Gawande
Residence For Gawande

Project Work Status: Completed Projects

Area: 3200 Sq. Ft

Client: Mr. & Mrs. Gawande

Project Completed: Oct-2013

The design of the house is a direct extension of the owner's personality. To me personally it conveys the marriage of heritage with new age design.
The client wanted a home that reflected them and their tastes. They were very clear that this home was built for them and not as a showcase. The final result captured that beautifully. The inspiration behind this design was trying to retain the Indian roots in terms of shapes, materials and colour. It was a seamless blend of old meets new. There was no colour scheme as such. We created a neutral background and spruced it up with happier colours as required. I have a personal preference of organic breathable fabrics like jute, linen and cotton. For me, lighting is all about creating a mood. So when we review a project at completion, lighting is an extremely important factor. In some cases, certain walls need to be highlighted and controlled lighting needs to take a backseat.

Colors are about control. One cannot afford to go overboard with it, there is a fine line between the right amount of colour and too much of it. This needs to be balanced. It completely livens the space but at the same time, there is beauty in the grays. We used furniture that was more modern, as the overall setting was old world. Clean lines with monochromatic colours dominated the furniture style. Colours are essential to create the mood you would like a person to enjoy within the given space. For e.g.: A completely white space could make the space more serene as v/s a gray, which could look great and modern but could put you in a slightly more placid mood. A combination of happy colours with the plains works best. There was an open terrace which needed to become an enclosed space whilst still retaining the sanctity of the vernacular elevation. Other than this, it was a beautiful growth from concept to actualization.

Top