Pixels : The Digital Studio back to all projects
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio
Pixels : The Digital Studio

Area: 135 Sqm

Project Completed: Nov-2013

The intent was to highlight the occupation on the built form and add a speck of liveliness on a drab commercial street in New Delhi.

Conceived as "pixels", the design uses around 2,500 aluminium square customized panels to explore the RGB colour gradation on the facade. The facade is a cantilevered secondary skin with each aluminium panel :floating" away from the exterior wall through a series of primary and secondary framework. This skin shades the exterior from the sharp west sun and decrease the heat intake tremendously for the built form.

The interiors explore the concept in muted greys to act as a background to all displays with the pixilated colours continued under reception table and display area providing an elongated effect. The idea of floating is carried forward in a composition of different sizes of frames cantilevered from the wall for customers to choose. A black mirror ceiling over the stair provides one the notion of introspection before they enter for a photo shoot in the studios below and the idea of pixels culminates as an embellishment in the makeup room.

Top