Ovo back to all projects
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo
Ovo

Location: Pune, Maharashtra, India

Project Work Status: Ongoing Projects

Area: 6,36,180 Sq.Ft.

Team: Santha Gour Mattoo, Kalhan Mattoo, Archana Sujit, Swapnil Kangankar, Shruti Altekar, Keya Athavia

For this residential community of 250 apartments at Pune, the podium over the car park is a 1.5 acre fully landscaped garden free from vehicular traffic and shaded most of the day by the buildings that surround it. From this heart of the development, one can appreciate a refined design sensibility that balances natural stone with wood finish cladding over the facade elements. Inspired by 'Kandeels' or local lanterns, custom designed luminaries in steel float above each balcony, anchored by imperceptible cables. Wood plastic composite is the screening material for the ducts as well as the building overhangs. A club at the fringe of the development echoes the contemporary aesthetic of the residential buildings and is planned and located in a manner to provide maximum privacy around the pool area.
Top