Nirulas Potpourri back to all projects
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri
Nirulas Potpourri

Location: New Delhi, Delhi, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 2,000 Sq.Ft.

Client: Nirula's Corner House

Project Completed: 2008

Started in 1979, Potpourri was the first all day restaurant with a Salad Bar in India. Over the past 27 years, it had acquired an iconic status amongst its customers, Indians and tourists alike. The renovation had to infuse it with a new contemporary energy. The site for the new outlet is based in Connaught Place, New Delhi. The Core Idea was to retain the Colonial character of the site and infuse it with a fresh contemporary energy. The 3500 sft Floor plan was developed in a manner that more private booth seating gets framed by the colonnade of Columns that makes up the facade. The restaurant is zoned into various pockets including a bar area, elevated private dining zones ending into an outdoor verandah.

The colonial character was reinforced by retaining the colonnade of columns; puncturing the dividing wall with semi circular arches and retaining the cornices in the ceilings. It was highlighted in traditional colonial tradition by adding checkered flooring and a high dado which is however made out of a more non conventional Chipboard (Made of waste wooden chips) that serves the function of both protecting and lighting the painted stripped brick walls. These dados end in ledges that hold artifacts that highlight the brand. The graphics consist of old posters salvaged from the old restaurant. The principal highlight wall is made of fluorescent acrylic cutouts symbolizing the melange of the customer base.

Top