Nike back to all projects
Nike
Nike
Nike
Nike
Nike
Nike
Nike
Nike

Location: Bangalore, Karnataka, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 18,000 Sq. Ft.

Client: Nike Inc.

The functional requirement of the client was to create a Liaison and Marketing office under one roof that would act as a meeting point for buyers and suppliers and also serve as a development and quality control hub for their products coming out of the South Asian region.

We were requested to provide an open plan layout with workstations flanked by cabins, conference and meeting rooms, a laboratory, fabric library and a recreational area.

Our focus while fulfilling the program was to provide for a feeling of openness and light. The curved and skewed dividers and walls were kept intentionally low so as to keep the visual flow of the high ceiling free. The other factor that dictated our design concepts was the Nike slogan -"just do it."

The layout contains a first of its kind Nike Store flanked by the Liaison and Marketing offices on either side. The link between both offices was converted into an energetic meeting point where a cafe and resource room prompted an exchange of ideas between employees over a cup of coffee.

The workstations were designed to enhance teamwork and interaction. There was a great stress on innovation and customisation, so we designed the workstations as fan-shaped clusters made out of metal, perforated stainless steel and glass. The main lighting system suspended from the ceiling was also developed for the space.

The palette of materials; Exposed concrete, brushed stainless steel, and maple wood were peppered with the Nike colours of orange blaze and lime green.

The shape of the walls, dividers, and the workstations suggest action, visual flow and dynamic movement. Coupled with the monotone images of famous athletes who have endorsed the Nike brand, they suggest forms frozen in mid-action.

Top