Nandita Basu back to all projects
Nandita Basu
Nandita Basu
Nandita Basu
Nandita Basu
Nandita Basu
Nandita Basu

Location: New Delhi, Delhi, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 300 Sq Ft

Client: Nandita Basu

The response garnered by the small trapezoidal space of 300 square feet from the design heads at the company was a plan which involved inserting a rectangular glass cube into the raw distressed grey shell of exposed bricks. The yellow translucent glass skin frames the garments and also serves as a screen for VM and communication. These shutters also provide occasional glimpses of the Qutub Minar at a distance from across the street. Mirrors have been intelligently placed above the racks to create reflections of the merchandise. Lighting installations at the back of the mirror facades wash the walls with a warm yellow environment, which is in stark contrast to the dull grey shades washing over the shell. An attractive spatial arrangement of contradictory environs supported by the reflective visuals was brought about, creating a grand design scheme out of the diminutive space
Top