Mulino back to all projects
Mulino
Mulino
Mulino
Mulino

Location: New York, Ny, United States

Complementary energies

For its first office in New York, Mulino wants a minimalistic space that engages visiting clients. The overall design is a simple geometric plan, accentuated with light wooden floors, honed stone walls and full height glass.

A visual interplay of tension and release is at work with juxtaposition of contrasting colours and finishes. The bold statement made in the reception is neutralized with softened natural lighting from the frosted glass wall of the conference room behind. The drama of the space is experienced within a few seconds of arrival with the feature stone wall reappearing at the turn of the corridor.

The combination of indirect florescent lighting and incandescent accent lights minimize glare at work stations and offices, whilst providing true color for art work. This lighting design approach also reduces utility costs through the specification of energy efficient fixtures and a thoughtful fixture layout.

Top