Mkm Office back to all projects
Mkm Office
Mkm Office
Mkm Office
Mkm Office
Mkm Office
Mkm Office

Location: New Delhi, Delhi, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 4,300 Sq Ft

Client: Group Mkm

Located in Jasola, New Delhi, an area of 4300 square feet was the foundational space for the creation of the corporate head office for MKM group. The design response entailed a spatial conceptualization that would deliver a sense of transparency and shared workspace. The brief stated the creation of a clean space that would deliver a statement and exude a certain sense of quality. Due to its location, the space faced the harsh west light which was cut out by using white louvers that kept the sun away and brought in the desired light. Peripheral cabins in glass, along the south west corner in accordance with Vastu, frame a notional central courtyard like space that opens out to the green terrace through the glass walls of the boardroom, offering privacy yet retaining the essence of transparency.

The central courtyard is elaborately done up with lines of potted plants engulfing the area. The green elements act as perfect hideaways for lights which wash over the leaves. The sound of the generators proved to be quite a challenge in the layout orientation, cutting down effective utilisation of the terrace space. Glass has been used extensively in the space with careful placements of artefacts, which were provided by the client itself, to complement the spatial styling. A cool palette of grey stained cement board, concrete and glass was employed to act a frame for the sculpted furniture in CNC cut stacked plywood with a warm ambience generated by the hand cast and custom designed brass suspended lamps, making quite a statement as desired by the client. Predominantly, wood was employed as flooring across the space. At the culmination of this design project, one is treated to a visual quite unlike those projected by a conventional office space.

Add: the sound of the generators proved a bit of a challenge in the layout orientation that affected the effective utilization of the terrace space. The cabins were flanked on the south west corner, in accordance with Vastu. Brief: a clean space is required hence the entire space is more or less a white cube. Wanted to make a statement, so crafted furniture (the main design intervention) was employed. They wanted the space to exuberate a certain sense of quality White Louvers cut out the west light, blocking out the sun but letting in the required light. All artifacts used in this project are courtesy of the client.

Top