Responsive Architecture back to all projects
Responsive Architecture
Responsive Architecture
Responsive Architecture
Responsive Architecture
Responsive Architecture

Location: Bangalore, Karnataka, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 1000 Sft

Sitting at the abrasive intersection of two major arterial roads of south Bangalore, this restaurant makes its much anticipated debut, nestling itself innocuously among the streetscape though exuding its refined personality and style. At night, the special illumination that values the curvilinear roof design and places the volume in evidence in the urban setting. The dynamic use of strong roof lines perpendicular to the movement crowns this restaurant a cut above the rest and will be noticed even in a flash by the cars and cyclists passing by. This compact restaurant houses 54 seats situated on the upper ground floor of a commercial building, with its kitchen pushed up to the next level, so that the view from the main road is seen in its entirety. The warmth of the interior environment surprises those who have seen the building only from outside. The whole purpose was to give the diner a feeling of an agreeable space that on one hand embraces, and on the other let it feel airy. The design aimed at "FOR THE FIRST TIME" approach that reflected exceptional quality that would have longevity and style to match the food. In order to achieve this, the whole space was carefully laid out as so to give prominence to the dynamism strong roof that flowed from end to end. A small private dining is created for those seeking privacy which was cleanly tucked away from the so called "MAIN AREA", in which the roof form flowed into this space as well in order to create a sense of oneness
Top