Levi’S Rivet back to all projects
Levi’S Rivet
Levi’S Rivet
Levi’S Rivet
Levi’S Rivet
Levi’S Rivet
Levi’S Rivet
Levi’S Rivet
Levi’S Rivet
Levi’S Rivet

Location: New Delhi, Delhi, India

Area: 1,000 Sq. Ft.

Team: Levis

Premiumed Up Inspired by the process of industrial craft that goes into the making of the premium denim products of Rivet, the store was created to exude a sense of premiumness and mystery. The construction materials such as copper, iron and denim fulfil this prerequisite. These materials were worked into plywood and treated like insertions into the raw concrete shell. 1500 copper strips hang from the ceiling on a wire mesh, concealing the HVAC and electrical conduits, allowing both the products and the lighting to be suspended from it at any point in the store. A 40 feet long History Wall depicting the 150 year long journey of the company greets you as you enter.

The store front is constructed with 8000 copper rods and 16000 buttons from the denims. A giant perforated wall slides from it creating a three dimensional pattern which in turn forms the niches to frame products on the rear of the wall. Copper clad saddle stands are scattered all over the space to be used as seating areas or as hangers for tried products. Lotus has managed to create a gallery like ambience that communicates the rich heritage and history of the brand using a combination of classical and cutting edge technology. It has created a space that oozes premiumness

Top