Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant back to all projects
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant
Lemp Brewpub & Kitchen Restaurant

Location: Gurgaon, Haryana, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 5300 Sq. Ft.

Client: Shashank Sangall

Restaurant in the large cylindrical volume getting light from the north sun, the bar/lounge in the darker part of the site Brewery: placed on the mezzanine level to utilize the height and the volume of the site Making the brewery a backdrop of the experience Wherever you are in the restaurant you get a glimpse of the brewery- reminder of the fresh beer which is being served to you. The brewery equipment-displayed along the periphery of the space, placed on the mezzanine, weighing many tonnes, required a heavy duty structure. We had to insert a structural grid in the space which could support the mezzanine. This led to two distinct zones in the space. The circular space restaurant with high ceiling, with the brewery as a backdrop The grid- the lounge which turns into the dance floor at night Both the spaces are intersected by the bar, an installation made using old beer bottles, a tongue in cheek homage to the bottled beer which could become obsolete with the coming of fresh beer on Tap. Materials: Use of low cost, recycled/ recyclable materials contrasted with luxurious materials and finishes. Use of paper tubes, old bottles, stained glass and chain mail to create installations within the space.The shell- clad with stained fire brick, use of quilted leather and sheer fabric curtains to bring in the element of luxury.Various seating arrangements- Long banquettes, circular booths, luxurious sofas for the lounge, loose tables and chairs, furniture on sliding platforms which can be removed when the bar turns into a club making space for the dance floor. The different configurations cater to customers coming in both small and large groups and provide varied experiences of the space. Zoning the space so that the experience does not feel scattered at any point in time. To keep the experience tight during both low and high traffic times- we zoned the areas so that certain spaces could be cordoned off during the day.
Top