Knowledge Infrastructure Office back to all projects
Knowledge Infrastructure Office
Knowledge Infrastructure Office
Knowledge Infrastructure Office
Knowledge Infrastructure Office
Knowledge Infrastructure Office
Knowledge Infrastructure Office
Knowledge Infrastructure Office
Knowledge Infrastructure Office
Knowledge Infrastructure Office
Knowledge Infrastructure Office

Location: Delhi, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 10,000 Sq. Ft.

Client: Mr. Rahul Bhandare

The brief required a certain number of acoustically insulated but visually transparent private workspaces, but besides that an organizational chart of 1 senior + 4 juniors as part of a team comprised the requirement for the majority of the open office.

We considered the idea of developing an internal 'street' and 'courts' articulated around and through monolithic sculpted blocks that formed the workstation groups. These 'Islands' were individually sculpted based on their location along the 'Street' and arranged to form internal 'courts' to maximize interaction between teams. Each one presented a 'Street' face which expressed areas to house sculpture, art and books and a 'court' face which was equipped with worktops and screens set in to black magnetic glass solution that maintained a monolithic expression when the screens were hibernating.

Considering the restricted ceiling heights, and after studying the level of natural light, we decided that establishing a monochromatic vocabulary would help expand and unify the perception of space, a homogeneous yet differentiated syntax.

Lines of light were incised in to the ceiling plane, vectors that functionally linked the islands and provided a sense of continuity and movement through the space.

A double height volume linked that main work floor to the CEO's private suite. A single flight stair of folded stainless steel was inserted in to the volume.

13 different modules were developed after multiple iterations based on the workflow the relationship to the street, and to the module adjacent to it.

The white island is essentially the building block and variegates according to changing parameters through the office.

Top