K. F. Bioplant back to all projects
K. F. Bioplant
K. F. Bioplant
K. F. Bioplant
K. F. Bioplant
K. F. Bioplant
K. F. Bioplant
K. F. Bioplant

Location: Manjari, Maharashtra, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 1,481.84 Sq.M.

Project Completed: 2002

Plot Size: 59,398.82 sq.m.

The site abuts a natural nala on its west side. The site is accessed by Hadapsar Mundhwa road. A row of trees along the narrow road guides to the main office building. Laboratory block and maintenance block are located at the center with front office on north side and green houses on east and south side.

Front office is an extension to an existing office and formulates a contemporary facade to the existing building which h contains clerical office, laboratory and growth room.

Three quarter cylinder is introduced to North-East corner in order to accommodate main functions of front office like reception, lounge, 2 meeting rooms (can be converted into one) and Managing Director's cabin. A service block is introduced in North-East corner which accommodated pantry, stairway to go up, lunch room and a small temple, where both these additional spaces are interconnected by a corridor covered by wired glass roof.

The service block is designed to accommodate the services required for the green houses such as filtration plant, diesel room, services related to air conditioning, electrical area, transformer, panel room etc., as well as to accommodate services of proposed laboratory.

As the basic activity of the structure is the services for green houses in which the machinery are placed that required the height of 6m, the entire system placed in structure require ample of light and ventilation. To satisfy this requirement, all the walls are punctured in geometrical square shape in a well defined grid. The openings are covered with perforated sheets to restrict the entry of birds. Along with this the rolling shutters are perforated to meet the requirements.

Having lush green surrounding an open office concept has been introduced to create front office as part of garden by using glass walls, where working space becomes one with green surrounding.

Italy make freza brand glass furniture is used to enhance the glass office space. Flame finished granite with epoxy coast gives outdoor feeling to the office environment. Outside glass kin is of double glass section supported by aluminum structural frame.
Top