Johnson & Johnson Museum back to all projects
Johnson & Johnson Museum
Johnson & Johnson Museum

Location: New Brunswick, Nj, United States

SALT DESIGN STUDIO is designing a plaza and landscape for Johnson & Johnson's new museum at their corporate headquarters in New Jersey. As part of a team with JacobsWyper Architects and SCE Engineering, SALT collaborated on the Master Plan for this property in New Brunswick. SALT's concept for the plaza is a timeline tapestry that merges history, materials and culture in a visual and tactile public space. The plaza celebrates the history of Johnson & Johnson on multiple levels  the inventions, the people and their impact  and initiates the museum experience for the visitor. The design is an inviting plaza that frames the museum within a contrasting tapestry of paving and planting. Metal inscribed plaques on the groundplane recall Johnson & Johnson's industrial past, highlight key moments in the company's history, and provide a visual connection to the museum interior. An elegant and diverse planting palette reinforces the tapestry scheme by offering a texturally rich and seasonally changing landscape of ornamental grasses, groundcovers and perennials. Stone seat walls emerge from the tapestry, offering respite for both office workers and museum visitors, and adding vertical form to the plaza.
Top