Inox Cinema, Malad back to all projects
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad
Inox Cinema, Malad

Location: Malad, India

Client: Inox

Inox Malad was first of its kind renovation project for us. This required renovating the property at the same time keeping it functional.
Existing property consisted of a centrally placed concession counter which divided a relatively bigger space into two halves in effect reducing the total volume. The remaining space in the concessions was encroached onto by a number of F&B kiosks resulting into a clumsy & claustrophobic space. The design seemed to be outdated and rather sporadic in nature with no binding element for the entire space. Audi entrances visibility was lost.

Our aim was to improve the dynamics of the available space functionally & aesthetically. Island concession counter was shifted towards the end wall of concessions, reclaiming the central area patron movement, both physically & visually. F&B kiosks were shifted on either sides of the entrance which allowed extending & maximizing the visual depth of the entire space. All auditorium entrances were tilted at an angle towards the main entrance by introducing vertical planes on the said axes. This facilitated a clear identification of the same & clear sense of direction.

Entire space was visualized as a single shell having different components. Lower height ceilings form visual lines that lead from one end of the space to another. Ceiling suspended drapes directly bind the space together to produce a flow of space. Central double height place is reserved as a patrons seating area giving them a feeling of being at the center of the activity. Its exclusivity is further enhanced by 21 and half feet in diameter and 6 ft in height custom made chandelier of suspended acrylic tubes.

Design brief was a result of detailed analysis of the existing property. This posed a lot of question which needed to be answered. Main focus of the design was to resolve functional issues of the concession & other areas. However this outlook provided us with a framework for form design. Use of vector & parametric software's

Top