Housing For British High Commission back to all projects
Housing For British High Commission
Housing For British High Commission
Housing For British High Commission
Housing For British High Commission
Housing For British High Commission
Housing For British High Commission
Housing For British High Commission
Housing For British High Commission

Location: New Delhi, Delhi, India

Project Work Status: Completed Projects

Client: British High Commission

Project Completed: 1994

The two-storey houses are arranged around a square, which contains a circular pathway giving access to all units. The demarcation of central enclosures is clearly established by framed gateways with pedestrian passages connecting the site to garages on two ends adjoining peripheral roads.

Each dwelling unit has a private enclosed garden at the rear, which reflects the traditional British terrace housing.

The architectural language of the housing complex is based on energy saving devices, e.g. deep set windows, shaded balconies verandahs, roof umbrellas and overhangs which keep the walls roof and glazing protected from the harsh glare of the sun.

The texture of stone and its changing colours forms an important feature of design complimenting the natural foliage on the site.

Top