House By The Hill back to all projects
House By The Hill
House By The Hill
House By The Hill
House By The Hill
House By The Hill
House By The Hill
House By The Hill
House By The Hill

Location: Nashik, Maharashtra, India

The Garware house has been built at the base of the Pandav-Leni caves on the Mumbai-Nasik highway. The caves are steeped in history that dates back to over 2, 000 years ago. This complex house is set in stark contrast to the simple conical form of the hill behind. The porch has a perforated wall alongside the strong curved entrance, setting the tone for the rest of the house with its freestanding planes and undulating facades. The clear sunlight on these planes creates intricate patterns of light and shade, while vertical skylights enhance the quality of light within the building. In order to exploit the unrestricted view of the sweeping hills on all sides, the building is not oriented in any particular direction. The building was constructed in concrete and painted white to further enhance its form in the sun.
Top