House 4 back to all projects
House 4
House 4
House 4
House 4

Location: Sec. 43, Noida

Project Work Status: Proposed Projects

Area: 14500Sq.Ft.

Client: Undisclosed

Presented with a corner site that faces a community green space on the longer side, there were ample opportunities for quality views from within. Rather than persist with a linear driveway as stipulated by local code, the shorter rear setback was converted into the parking, allowing the possibility to create an I-shaped garden that envelopes the principal living areas. Parts of the garden were taken to the subterranean level where they bring light and views to the entertainment areas and the office.

The house was designed as three wings, a bedroom zone to the left of the entrance, a central circulation core and a large 900SF column-free living zone to the right. A total of 5 bedrooms were planned, as was a large central terrace pavilion, meant as a viewing deck within the middle of a terrace garden. Expressed on the facade with an inverted sloping roof, this allows expansive views over the surrounding houses.
Top