Gna Studio back to all projects
Gna Studio
Gna Studio
Gna Studio
Gna Studio
Gna Studio
Gna Studio
Gna Studio
The overall design of the building has been based on natural principles of passive solar architecture where the building fabric itself controls the internal thermal comfort. This has been achieved by means of the triple height atrium not dissimilar to the courtyards found in traditional homes. A cascading water body along with an urban ad installation creates a centre of focus as one enters. The lap pool acts as a decorative water body and also serves to humidify and cool the environment in the summers. The design unfolds in a manner where the boundaries between architecture and interiors ore ambiguous and blurred. The core intent of the spatial environment was to create an ambience that responded to the nature around. This was achieved by purposefully muting the interiors through use of neutral colors and a minimalist approach to design - mostly white and grey. This ensured that the architects mind was kept as clear as possible - a fertile ground for imagination and that the only inspiration came from the bountiful nature. This project has won us the 'IIID-MK South Zone Award for Best Large Office Space 2006', 'IIID-MK Award for Large Corporate Office 2006' and 'HA National Commendation Award for Best Public Building 2009' awards.
Top