Fun Cinema, Coimbatore back to all projects
Fun Cinema, Coimbatore
Fun Cinema, Coimbatore
Fun Cinema, Coimbatore
Fun Cinema, Coimbatore
Fun Cinema, Coimbatore
Fun Cinema, Coimbatore
Fun Cinema, Coimbatore
Fun Cinema, Coimbatore

Location: Coimbatore, Tamil Nadu, India

Client: Fun Cinemas

Coimbatore was one of the few properties where we had the luxury of having a good sized concession. It surrounded the central atrium of the mall and derives natural light from the same. This meant reduction on load of lighting. There were no difficulties in terms of structure of space in this property, which in fact posed as a challenge as there was no starting point. This was purely designing from scratch.

A central column is depicted as a tree with seating around it, similar traditional Chowthara around it. Tree form also resembles petals of a flower which gives it an ethnic and Indian character. Tree branches extend in the ceiling which divides the ceiling in different plateaus in stark white tone, each as if floating in midair, depicting the idea of clouds. Materials of the central tree are earthy, with browns, bronze & golden shades adding the homely feel to the form. Walls are cladded in ITA Gold stone which depict a terrain character. Leafing pattern on walls done in steel rims and mirror add glitter and life to the space. Lotus pattern of the tree radiates on the floor as well in form of inlays. Flooring of Kashmir white with black granite inlays. Tree branches come down to form entrance niches for auditoriums.

Top