Fiorella Italian Restaurant back to all projects
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant
Fiorella Italian Restaurant

Location: Vadodara, Gujarat, India

Project Work Status: Completed Projects

The project challenged the renovation and extension of a famous hotel restaurant of Baroda which the DGA took sportingly with the medium they are famed for- Minimalism & Simplicity.

The project is a living, breathing space with a unique feature and concept portraying the cuisine philosophy with austerity and authenticity. The design is simple, with clean straight and stark lines carving the frame for the perfect classic ambience that the basic elements create within highlighting the interiors with marvelous sciography.

The restaurant serves multi-cuisine segregated into three major cuisines, with each depicting different character. There are two major cuisine, Italian and Indian where the former is served in the inner restaurant which houses 2' thick bare brick walls on one side and fabric finished walls on the rear end bringing out the rustic and earthy texture harnessing the warm and gloomy ambience suiting the mood and purpose of the space.

The Indian restaurant constitutes semi covered and covered areas that roofs the wooden furnishings and lamps that are specially tailored to meet the desired effect.

The most enchanting is the front, semi-covered area reserved for the multi-cuisine. The front facade stretches up with a huge 7516 sq. ft. garden and a patio roofed with metal and wooden members which run along the ceiling forming spaces of alternating pergolas. These pergolas are guarded with wavy curtains to shield the inside from the harsh sun during the daytime. The facade is painted on rough unfinished plaster avoiding treatment to emphasize the rustic effect felt virtually matching the footpath outside leading to the restaurant which is river finished granite and slate.

The materials are all natural that bring out the rustic effect consciously driven by the designer to strike a perfect balance of soft, calm and refreshing ambience for the guests at all times of the day. The choice of wooden and metal members enhances the earthiness oozing serenity.
Top