Dunhill Beach Resort back to all projects
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort
Dunhill Beach Resort

Location: Agonda Beach, Agonda, Goa, India

Project Work Status: Completed Projects

Team: Robert Verrijt, Shefali Balwani

Project Completed: 2012

Every winter Goa's beaches flood with tourists seeking a place to relax and enjoy a sense of the beauty within its virgin beaches. Permanent hotels are however are only allowed to be build a couple of hundred meters away from its beaches. Temporary huts are however allowed. To accommodate free roaming adventurists who'd rather sleep on the beach then in a five star resort, a massive yearly construction activity of temporary beach huts takes place right before the tourism season.

This generates an enormous amount of yearly construction waste. To avoid this, the beach cabins for Dunhill Beach Resort were designed in a system where every component could be disassembled and re-assembled again year after year.

As the attractiveness of the resort is the experience of the beach, these unique cabins are kept compact at 4 by 4.5 meters with basic facilities of a shower, basin, toilet and cupboard at the back, and the bedroom facing the beach view. The removable electrical wiring is incorporated in grooves in the timber columns and beams. Unlike the other temporary shacks built and broken down after the tourist season, these structures are completely reusable without unsustainable material and labor waste.

They are clad on all sides with elegant timber screens with diagonally symmetrical corner details. The structures, rather then generating the known notion of what a cabin should traditionally look like, appear as abstract objects scattered on the beach. This is emphasized even more at night when the gaps between the slats of the screens make the cabins appear like floating lanterns.
Top