Director’S Cottage, Valley School back to all projects
Director’S Cottage, Valley School
Director’S Cottage, Valley School
Director’S Cottage, Valley School
Director’S Cottage, Valley School
Director’S Cottage, Valley School
Director’S Cottage, Valley School
Director’S Cottage, Valley School
Director’S Cottage, Valley School
Director’S Cottage, Valley School

Location: Bangalore, Karnataka, India

Project Work Status: Completed Projects

Project Completed: 1999

The site chosen for the Director's residence of 'The J.Krishnamurti Foundation's Valley School', was with a lovely mango tree at one end. This better related to Krishnaji's ideas about man's relationship with nature. Today the tree, forms the focal point in the courtyard, has become a family member. The courtyard garden blends into the living space and into the small open to sky landscaped quadrangle. The relationship with ground, the ease of movement starts getting expressed from the meandering entrance path. The verandah has a lower level roof that makes the entrance space with built in seating very intimate and sheltered.
Top