Dga Office back to all projects
Dga Office
Dga Office
Dga Office
Dga Office
Dga Office
Dga Office
Dga Office

Location: Vadodara, Gujarat, India

Project Work Status: Completed Projects

Client: Dipen Gada & Associates

Converting what was basically a two-bedroom apartment into an open plan designer's office through the concept "back to basics" was the idea behind the design studio.

Creating a space that is highly functional as well as minimalistic and contemporary through the exploration of raw and basic building materials like exposed concrete, IPS, recycled materials like scrap metal and natural materials like slate, kota, granite and wood. The designer has tried to create a truly green office, with minimum energy consumption and maximum the efficiency of space by the use of cool coat paints, CFL lamps, reusing the flooring of the old office and using materials in their basic form.

The reception is done in rough black slate flooring.The space is brought to life by a 12 ft. panel of black and white collage of the office staff and associates- past and present. An IPS wall has been used as a back drop for the panel. An exposed slab cast with sheets of jute fabric gives a chequered texture to the ceiling.

The work space is done beautifully with an exposed concrete slab in which the firms profile has been cast. This scripting runs through the entire length of the office studio.

An exposed plaster wall with vertical lined texture runs through the office. Both these, the slab and wall ensure a connectivity and continuity between the designer's space and the conference.

All three walls of the conference have different textures that compliment one another. A custom made lamp with a frame of "I" sections hangs over the discussion table. The conference table with a black granite top has the designer's thumb print etched into it.

The designer's zone has floor of mirror polished kota. The challenge was to ensure that there was an even distribution of artificial light in spite of there being no false ceiling. A frame of "I" sections weighing more than 260 kgs has been suspended from the slab. This is paneled with cement sheet from below. This central panel houses the cassette ac units as well as the lighting fixtures.

The firm needed a space where its designers could unwind, or think in solitude.

A space was needed where the firm could entertain a few of its select clients for which a beautifully landscaped terrace with intermediate seating was created. The terrace lawn also acts as a heat buffer for the work space below.
Top