Courtyard House back to all projects
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House
Courtyard House

Location: Bangalore, Karnataka, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 500 Sqm

Client: Mr. T G Sathyanarayanan

Team: Abin Design Studio

Project Completed: Jun-2015

A modern bungalow in a gated community, Court house is minimalist in design, and uses large glass panels on the ground floor to ensure a visual continuity of the external environment into the living spaces. The bedrooms are located upstairs in order to ensure privacy, while large overhangs enable a play of light and shade to create enjoyable leisure zones. Black aluminium window frames, stainless steel handrails, and tinted glass are offset in high contrast against the white concrete walls for a modern minimalist aesthete.
Top