Caperberry back to all projects
Caperberry
Caperberry
Caperberry
Caperberry
Caperberry
Caperberry
Caperberry
Caperberry
Caperberry

Location: Bangalore, Karnataka, India

Project Work Status: Completed Projects

Caperberry, Bangalore The new and remixed intimate Tasting room For the new Caperberry in Bangalore, we started looking at the fantastic world of the Kunstkammers, or Cabinets of Curiosity, as a vintage design idea to communicate the wonders of Chef Abhijit Saha's culinary creations. These cabinets formed a core design idea to take forward into the new Restaurant fitout. We took inspiration from each of his signature dishes to generate a tiny world of details, populated with interesting snippets from ingredients, names, processes and techniques, like the popular dish Carpaccio, inspired from the colours of the venetian artist by the same name, who painted in red and white. One of the finished renditions of the Imitation Carpaccio, and a created diorama of related stories. We populated the Cabinet with ingredients, and tiny clues to interesting informative snippets about various processes that go into making his signature dish. The idea was to create a physical manifestation for each dish. The New-age Caprese, references the iconic location from which this dish originates, literally "from Capri". The cabinet also details the stretching of Mozzarella, and other important parts of the process used by the Kitchen is preparing the dish. The installed Kunstkammers feature prominently at the entrance to the Restaurant, leading up to a short staircase. We favoured the use of multiple mirrors to expand the space, and lend a distinctive ambience to the new Restaurant. The Corridor experience leading up to the small Tasting room. We used simple lamps and their multiple reflections to create the lighting for the entire staircase, in a new twist on old Colonial Bungalow staircases, to carve out an experience from something quite commonplace. The Caperberry Tasting room favoured an elegant understated, yet intimate setting for Chef Saha's master-craft, with a few focus areas. We designed the small room as a backdrop for regularly changing art pieces and artefacts that complement his cuisine. We also designed some of the service stations, and smaller details, creating a small yet efficient workflow, in close consultation with the Chef, to aid his food presentation and delivery. The Caperberry fit-out aimed to be comfortable yet elevated, to be a fitting home for his master-craft.
Top