Asahi Glass Pavilion back to all projects
Asahi Glass Pavilion
Asahi Glass Pavilion
Asahi Glass Pavilion
Asahi Glass Pavilion
Asahi Glass Pavilion

Location: New Delhi, Delhi, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 6,000 Sq.Ft.

Client: Asahi Glass

Project Completed: 2004

Playing with Optics in a Glasshouse The Glass Experience Centre was to be designed as the flagship store of Glasxperts which is the first retail initiative by Asahi India Glass Ltd. (AIS) in the architectural glass segment. Spanning across the length from the ceiling to the floor, Tyvek allowed flexibility in the printing of the screens while laser cut perforations in the screens allowed them to become light and translucent, thereby creating layers in the space. But the clients also wished to retain a sense of privacy. This was met by cladding the entire facade with Lumisty film that only allowed views when the viewers line of sight is perpendicular to the glass but remained frosted otherwise. A magical consequence is achieved when different parts of the store are quietly revealed to a passerby from different locations, creating a sense of mystery.
Top