Allu Arjun House back to all projects
Allu Arjun House
Allu Arjun House
Allu Arjun House
Allu Arjun House
Allu Arjun House
Allu Arjun House
Allu Arjun House
Allu Arjun House
Allu Arjun House
Allu Arjun House
Allu Arjun House

Location: Hyderabad, Telangana, India

Project Work Status: Completed Projects

Area: 8,000 Sq Ft

Client: Allu Arjun & Sneha Reddy

Project Completed: Jan-2012

When noted Telugu film actor Allu Arjun and his wife Sneha Reddy approached Aamir & Hameeda Interior Designers & Contractors to do up their space, the only brief given was a box-shaped home with a minimalist design.

A corridor, crafted like a cavity at the corner of a home, leads one into the living spaces on one side and the swimming pool at the rear end. Following the concept of uninterrupted vision lines, the living room, dining, kitchen and bar are located in a single area using the linear layout to create a seamless flow. One wall of this linear area is completely transparent, thus bringing in the outdoors.

The living area has a seating made of cement with an epoxy finish. This finish is repeated on the flooring as well. A distinctive element here is the epoxy sheet wall paneling, while a stunning Piaggio Vespa bike in bright yellow enlivens the space.

The bar counter is also made of epoxy and concrete; and sports smart white bar stools. The wall here flaunts a rugged metal plank with nails that double up as bottle holders. A small, green enclosure opposite the bar adds a refreshing element by reducing heat as well as providing visual respite.

The long dining table has an elegant glass tabletop with a cement base and is complemented by white ply benches. The dining area overlooks the swimming pool and deck, and is separated by glass doors. Artificial grass on the wall and artifacts give the deck area an earthy touch. Here, the flooring is partly done in exterior wood and stone.
The home has a single bedroom and bathroom located at the far end of the linear space. The bedroom is a warm and compact space with stone-finished fiber tiles and white surfaces that come alive under the exposed ceiling. The bed is a raised platform made of cement and has been designed to blend in with the overall relaxed ambiance.

The luxurious bathroom has a bathtub embedded into the flooring, along with natural plants and a skylight. The water closet and washbasin are set against a wall covered with slate tiles and are tucked into another corner of the bathroom.

The designers have tactfully managed giving this home a lavish look and appeal without compromising on design aesthetics and resorting to loud accents.
Top