Abhiram Reddy Residence back to all projects
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence
Abhiram Reddy Residence

Location: Hyderabad, Telangana, India

Client: Abhiram Reddy

Project Started: 2006

house is a completely flat structure and zoned into 3 floors with no split levels and basement. The ground floor includes a formal living area, guest room, Laundry & Utility space, security area. The Living room opens up to the backyard garden and is only separated by a glass door. Provision for servant's room has also been made which has a direct access to the kitchen in the first floor. The 1st floor accommodates 1 Bedroom reserved for the parent's visit and includes common areas - kitchen, dining area, family room and a verandah. Both the Kitchen & dining areas opens up to the verandah. The 2nd Floor of the house includes 2 spacious bedrooms on either side of the stairs (Master & daughter's room) or a courtyard both with an access to the courtyard. Shutters have been made to divide the common space and the courtyard which can be opened up to create a larger space.

he elevation of the house is just an extension of the interior expressions and colors. Subtle segregation of the intermediate floor with teak wood highlights defines the house. The gate is also designed to complement the elevation. The residence adheres to complete vastu. Two parallel skylights have been designed in the central area which allows natural light into the house and also creates a sense of openness throughout the space. Dog leg staircases with different dimensions have been planned in a clockwise manner connecting all 3 floors of the house. Platforms as an extension of common areas help to break the monotony of the stairs. Although the family room is planned to be an open space adjoining the dining area, sliding doors have been provided to convert it into a home theatre as required.

Top