A Platinum Shade Of Green back to all projects
A Platinum Shade Of Green
A Platinum Shade Of Green
A Platinum Shade Of Green
A Platinum Shade Of Green
A Platinum Shade Of Green
A Platinum Shade Of Green
A Platinum Shade Of Green

Location: Hong Kong Island, Hong Kong

Area: 15,000 Sq.Ft

Deep impressions are formed as soon as one enters the travertine-and-timber geometry of Jones Lang LaSalle's new Hong Kong office. Eyes are perhaps first drawn to the striking mosaic of timber that rises up behind the reception counter - and then to the counter itself, whose sharp-edged form contrasts with the softer glow of its powder-coated aluminium finish. Flanking this tableau to the left is the first of a trio of glass-enclosed meeting rooms; and to the right, a spacious pantry whose timber floor underpins an otherwise coolly transparent and simple volume. Transparent, compelling, businesslike, focused, even muscular: the sum of these impressions is the design's message to those who visit and use the space, and is a functional expression of Jones Lang LaSalle's own brand and corporate culture. But of equal interest - and significance - are the features one does not see: this exceptionally minimalistic, well-finished but otherwise conventional-looking office also happens to be one of Hong Kong's most sustainable workplaces, having achieved LEED Platinum certification. And even more impressively, it was designed and constructed in an astonishing 12 weeks.
Top